e-Devlet 'Çalışma Hayatım' hizmeti nedir? (e-devlet'te emekliliğe kalan gün sayısı hesaplama) (2024)

Geçtiğimiz günlerdee-Devlet Kapısı'nda sunulan "Çalışma Hayatım" adıyla yeni bir bütünleşik hizmet çalışmasının başlatıldığı duyurulmuştu.

Emekliliğe kalan gün sayısı hesaplama artık e-devlet üzerinden de yapılabiliyor.

"Çalışma Hayatım"da Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, İŞKUR ve SGK hizmetleri bulunuyor.

Çalışma Hayatım bütünleşik hizmetinin emekliler, çalışanlar ve iş arayanlar için modellendiğini anlatanCumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, bu bütünleşik hizmetle emeklilerin "Emeklilik İşlemleri" modülünden 4A, 4B, 4C aylık bilgilerini, aylık kesintilerini, bir aylık maaş tercihlerini, aylık bilgilerine ilişkin barkodlu belge alma işlemlerini, banka ve adres değişikliği taleplerini, hareketsiz ve blokeli emekli maaş sorgulama ve iade başvurusu işlemleri gibi pek çok işlemi gerçekleştirebileceğini belirtti.

E-DEVLET’TE EMEKLİLİK YAŞI NASIL HESAPLANIR?

E-devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama kutusuna'Çalışma Hayatım'yazarak çıkan seçeneğe tıklayın.

Açılan sayfada"Ne zaman emekli olurum?"başlığı altında prim ödenen gün sayısı ve emeklilik yaşı bilgileri yer alacak.

Ayrıca yine e-Devlet'te yer alan'Normal şartlarda ne zaman emekli olabilirim?'seçeneğine tıkladıktan sonra açılan sayfada hizmete başlama yılınızı girdikten sonra sorgulama yapabilirsiniz.

E-DEVLET ÇALIŞMA HAYATIM EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

e-Devlet 'Çalışma Hayatım' hizmeti nedir? (e-devlet'te emekliliğe kalan gün sayısı hesaplama) (1)

NTV YouTube kanalına abone olabilirsiniz.

Abone Ol

e-Devlet 'Çalışma Hayatım' hizmeti nedir? (e-devlet'te emekliliğe kalan gün sayısı hesaplama) (2024)

FAQs

Emekli olmak için kaç günüm kaldı? ›

- Kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmamış olmakla beraber, kadın ise 20, erkek ise 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 5000 gün, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olma şartlarını yerine getirenler, yaşlılık aylığına hak kazanacaklardır.

e-Devlet emekliliğe ne kadar kaldı? ›

E-devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama kutusuna 'Çalışma Hayatım' yazarak çıkan seçeneğe tıklayın. Açılan sayfada "Ne zaman emekli olurum?" başlığı altında prim ödenen gün sayısı ve emeklilik yaşı bilgileri yer alacak.

Emeklilik sorgulama nasıl yapılır? ›

Öncelikle e-Devlet portalına giriş yapılıyor. Arama motoruna "Ne kadar emekli maaşı alırım" yazılıyor. İlk seçenekte çıkan "4A emekli aylık bilgisi hesaplama"ya tıklanıyor. Gelen ekranlarda istenen bilgiler girildikten sonra alınacak tahmini emekli maaşı ve diğer bilgiler görülebiliyor.

E devletteki prim gün sayısı doğru mu? ›

Prim gün sayınızı e - devlet üzerinden alınabilecek hizmet dökümü sayesinde kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İlk kez sigortalı olunan tarih sigortalı olunan süreyi ve hangi şartlara tabi olunduğunu belirlemesi açısından önemli. Prim ödeme gün sayısı ise emekli maaşını belirleyen çok önemli bir unsur.

5400 Gunle kac yasinda emekli olunur? ›

01.2040 ila 31.12. 2039 tarihleri arasında 5400 prim gününü tamamlayan kadın 64'te, 01.2042 tarihinden itibaren ise 65 yaşında emekliliğe hak kazanırlar.

3600 gün prim ile kimler emekli olabilir? ›

3600 Gün Kaç Yıl Yapar? İşsizlik Sigortası Kanunu'na göre 8 Eylül 1981'den önce işe başlayan kadınlarla 8 Eylül 1976'dan önce işe başlayan erkekler 15 yıl sigorta süresi, 3600 günü tamamlayarak emekli olabilir.

Emeklilik süremi nasıl öğrenebilirim? ›

Emeklilik başvurularında ve emekliliğe yönelik hesaplamalarda sıklıkla başvurulan bu belgeye e-devlet üzerinden kolay bir şekilde erişilebilir. E-devlet'e giriş yapıldıktan sonra arama çubuğuna “4a Hizmet Dökümü” yazılarak detaylı bir biçimde sorgulama yapılır.

Toplam kaç gün sigortam var? ›

Telefon ile Sigorta Sorgulama

Bunun için 170'i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri doğru bir şekilde vermeniz yeterli olacaktır. Daha sonra ise hizmet dökümünüzde yer alan detaylar ile ilgili dilediğiniz sorulara cevap alabilirsiniz.

4A emekli olduğumu nasıl öğrenebilirim? ›

E-Devlet 4A emeklilik sorgulaması yapmak istiyorsanız ilk olarak, https://www.turkiye.gov.tr/4a-hizmet-dokumu sorgu ekranından kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklayınız. Daha sonra kimliğinizi doğrulamak için TC kimlik numaranızı ve şifrenizi giriniz. Bu şekilde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

EYT gelen evrak beklemede ne demek? ›

E-Devlet sistemi üzerinde "EYT Gelen Evrak Beklemede" durumu, bir işlem veya başvurunuzun henüz tamamlanmadığını ve belirli bir evrağı veya onayı beklediğini gösterir. EYT genellikle "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" ile ilgili olabilir fakat sistem üzerinde bu durum farklı işlemler için de görülebilir.

E devletten emekli olup olmadığı nasıl anlaşılır? ›

Tüm bunlar yerine kısa yoldan sorgulama yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/sgk-ne-zaman-emekli-olabilirim linkine tıklayarak kimlik doğrulama işlemlerini tamamladıktan sonra direkt olarak e-Devlet emeklilik sorgulama sayfasına yönlendirilirsiniz.

EYT başvurum kabul edildi mi? ›

EYT başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK'ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz.

E devlette prim gün sayısı nasıl öğrenilir? ›

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama kutucuğuna "prim borcu" yazdığınızda ilk çıkan Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama bağlantısına tıklayarak kendinize ait sigorta prim borcu olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

EYT çalışma hayatım ne zaman güncellenecek? ›

Cumhurbaşkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve bazı yetkili kişiler tarafından yapılan açıklamalara göre, EYT konusu ile ilgili düzenlemenin Aralık/2022 veya Ocak/2023 ayında TBMM'ye geleceği anlaşılmaktadır.

1 yılda kaç prim gün sayısı var? ›

Konuyu özetlememiz gerekirse; bundan tam 434 sene önce kabul edildiği üzere, bir yıl 365 gün, 6 saattir. Ancak bu durum ülkemizde SGK'lı çalışanlar için geçerli olmayıp, bir yıl azami 360 prim gününden ibarettir.

5000 günle emeklilik yasası çıktı mı? ›

5000 günden emeklilik, 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan ve kadın ise 20, erkek ise 25 yıllık sigortalılık süresi ile birlikte 5000 gün prim ödeme şartını sağlayan kişilerin yaş şartına bakılmaksızın emekli olabilmesidir. Bu düzenleme, 3 Mart 2023 tarihinde 7438 sayılı kanun ile hayata geçirilmiştir.

7000 günüm var ne zaman emekli olurum? ›

Eşiniz 10 Ocak 2001 başlangıcına göre emekli olmak için; 7000 gün prim ödememe ve 58 yaş şartlarına tabi. 1482 gün daha prim ödeyerek toplam primini 7000 güne tamamlaması şartıyla, 58 yaşını dolduracağı 1 Mart 2040'da emekli olabilir.

25 yıl sigortalılık süresi dolunca ne olur? ›

2021;29:537–579. Dursun Ateş, Sevgi. “25 Yıl Sigortalılık Süresi Ve 4500 Prim Ödeme Gününü Veya 7000 Prim Ödeme Gününü Tamamlayarak İş Sözleşmesini Fesheden İşçilerin Kıdem Tazminatı Almak Sureti Ile İşten Ayrılması”.

5400 gün prim borcu ne kadar? ›

Örnek: 1/8/2019 tarihinde yurt dışında geçen 5400 gün sigortalılık süresini, günlük 85.28 TL kazanç üzerinden borçlanmak isteyen sigortalının bir günlük borçlanma tutarı, 85.28 x % 45 = 38,376 TL, toplam borç tutarı ise 38,38 x 5400 = 207.252,00 TL olacaktır.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 6058

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.