Waarom jij vandaag nog met retinol moet beginnen | Apotheek en huid (2024)

Je merkt vast dat Retinol steeds bekender wordt, maar wat is retinol nou eigenlijk?

Wat is retinol?

Retinol is eigenlijk pure Vitamine A. Vitamine A is een sterke antioxidant en is belangrijk voor de aanpak van het herstellend vermogen van je huidcellen. Het zorgt ervoor dat de structuur van de huid verbetert, een oneffen huid weer een glow geeft en poriën minder zichtbaar worden. Dit kan in de vorm van een serum of een retinol crème. Retinol zorgt er voor dat de huidcellen zich gaan herstellen en nieuwe cellen moeten aanmaken. De gezonde cellen komen hiervoor in de plaats en zorgen ervoor dat pigmentvlekken, fijne lijntjes en acne langzaam verminderen.

Wat doet retinol voor jouw huid?

Retinol gaat huidveroudering tegen. De huidstructuur wordt verbeterd, waardoor de rimpels en fijne lijntjes verminderen. Daarnaast help retinol bij vermindering van pigmentvlekken en acne. Bij de eerste behandeling met retinol kan de huid gaan vervellen. Dit komt doordat retinol je huid een boost geeft en de aanmaak van nieuwe cellen stimuleert en dus niet door afschilfering van dode huidcellen, zoals bij een exfoliant. In het begin kan de huid wat dunner worden, maar hoe vaker je gebruikt, hoe dikker en sterker de huid wordt. Blijft je huid langdurig geïrriteerd, raadpleeg dan je huisarts. Het duurt gemiddeld vier tot zes weken totdat je echt resultaat ziet van retinol. Blijf dus vooral smeren en geef niet op! Je zult zien dat de rimpels worden gladgestreken en vlekjes zullen vervagen.

Hoe en wanneer gebruik je retinol?

Je huid moet altijd even wennen aan retinol, gebruik het daarom ook niet meteen elke dag. Bouw het gebruik langzaam op en begin met het gebruiken van één keer per werk. Wanneer je huid gewend is, kun je het product om de dag gebruiken en uiteindelijk dagelijks. Gebruik retinol ‘s avonds na het reinigen. Breng ‘s ochtends altijd zonbescherming met SPF30 of hoger aan, om je te beschermen tegen schadelijke invloeden van de zon. Anti-age producten zullen hun werk niet doen als jij je niet beschermt tegen de schadelijke invloeden van de zon. Door het gebruik van retinol kan de huid wat droger aanvoelen. Gebruik als aanvulling producten met vitamine C, E en niacinamide. Dit zorgt voor hydratatie en bescherming van de huid.

Gebruik geen retinol als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Welk product is geschikt voor jou?
Wat is het beste retinol serum voor jou? Apotheek en huid biedt verschillende serums, geschikt voor jouw huidtype. Bekijk het
assortiment aan retinol van verschillende merken zoals SkinCeuticals, Medik8, Dermaceutic en La Roche-Posay.

Waarom jij vandaag nog met retinol moet beginnen | Apotheek en huid (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6350

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.