Vitamine C en hyaluronzuur in serums en crèmes zijn een hit: dit zijn onze favoriete producten (2024)

Vitamine C en hyaluronzuur in serums en crèmes zijn een hit: dit zijn onze favoriete producten (1)

Vitamine C ken je wellicht wel als vitamine in bijvoorbeeld zwarte bessen of sinaasappels, of als supplement om te slikken. En dat is ook heel goed: Vitamine C versterkt onder andere je weerstand en zenuwstelsel, zorgt voor de opname van ijzer in je bloed en voor sterke botten. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer huidverzorgingsartikelen met Vitamine C. Wat doen die precies?

Vitamine C en hyaluronzuur in huidverzorgingproducten

Vitamine C, oftewel ascorbinezuur, in serums en crèmes is een zeer krachtig bestanddeel. Het antioxidant kan pigmentvlekken verminderen, de aanmaak van collageen stimuleren om rimpels te verminderen, én je huid minder dof maken. Dus dag vale huid, hallo glowy teint. Vitamine C in eten, drinken en beautyproducten heeft de chemische naam L-ascorbinezuur. Dat is dan ook het ingredient dat je op wil zoeken op het etiket van je serums of crèmes. Voor een sprankelende huid wil je een percentage l-ascorbinezuur tot twintig procent ongeveer. In sommige producten zit dan een combinatie met bijvoorbeeld hyaluronzuur, dat hydrateert: samen zouden de bestanddelen echt wonderen doen: een goed idee om eens uit te proberen als je je een stralende huid wil. Je kunt ook eerst een product met hyaluronzuur gebruiken en daarna eentje met Vitamine C. Genoeg uitleg, wij zetten onze favoriete producten du moment met één of twee van deze ingrediënten op een rijtje.

Dit zijn onze favoriete serums en crèmes met ascorbinezuur/hyaluronzuur:

1

Q+A Vitamin C Body Cream

Vitamine C en hyaluronzuur in serums en crèmes zijn een hit: dit zijn onze favoriete producten (2)

1

Q+A Vitamin C Body Cream

Deze post kwam tot stand in samenwerking met Holland & Barrett.

Deze body cream van Q+A heeft een zeer hydraterende werking en is perfect als je last hebt van acne. De formule bevat gemberwortelextract en vitamine C, die je huid laten stralen en beschermt tegen een doffe of uitgedroogde look. De tropische geur van sinaasappelschil en grapefruit zorgen er daarbij zonder twijfel voor dat je gelijk in zomerse sferen komt.

2

Aesop Lucent Facial Concentrate

Vitamine C en hyaluronzuur in serums en crèmes zijn een hit: dit zijn onze favoriete producten (3)

Aesop, sowieso een van de fijnste beautymerken, biedt dit serum dat ideaal is voor mensen die hun huid willen hydrateren, maar niet van olie-achtige productie houden. In de geconcentreerde druppels vloeistof zit Vitamine C in combinatie met onder andere Niacinamide (oftewel Vitamin B3), die de huid in balans brengen.

€ 105

SHOP

3

La Mer Treatment Lotion

Vitamine C en hyaluronzuur in serums en crèmes zijn een hit: dit zijn onze favoriete producten (4)

Dit product van iconische merk La Mer hydrateert je huid en trekt supersnel in. De lotion bevat geen Vitamine C maar wel hyalorunzuur en is daarom de ideale basis om je product mét L-ascorbinezuur overheen te gebruiken. Nu ook tijdelijk te koop via de Beauty Pop-Up van MyTheresa.

€ 165

SHOP

4

Garnier 3.5% Vitamin C, Niacinamide, Salicylic Acid, Brightening Serum

Vitamine C en hyaluronzuur in serums en crèmes zijn een hit: dit zijn onze favoriete producten (5)

4

Garnier 3.5% Vitamin C, Niacinamide, Salicylic Acid, Brightening Serum

Nu met 32% korting

Eén ding is zeker: met dit vitamine C serum was het krijgen van een glowy skin nooit eerder zo simpel. De krachtige formule is verrijkt met 3,5% vitamine C, welke de zichtbaarheid van pigmentvlekken vermindert en helpt je huid te verhelderen. Niacinamide helpt hierbij je huid diep te hydrateren en de elasticiteit te bevorderen, terwijl salicylzuur onzuiverheden op milde wijze verwijdert.

5

Charlotte Tilbury's Magic Serum Crystal Elixir

Klaar om te shinen? Dit serum is echt een portie magie in een potje. Charlotte's Magic Serum Crystal Elixir bevat peptiden die rimpels verminderen en een zogenoemde nieuwe generatie, gouden vitamine C. Kom maar door met die stralende teint.

€ 79

SHOP

6

L'Oréal Paris 1.5% Hyaluronic Acid Revitalift Filler Serum

Vitamine C en hyaluronzuur in serums en crèmes zijn een hit: dit zijn onze favoriete producten (7)

6

L'Oréal Paris 1.5% Hyaluronic Acid Revitalift Filler Serum

Nu met 34% korting

Dit serum bevat 1,5% hyaluronzuur bevat en laat je stralen zoals je dat nooit eerder hebt meegemaakt. De formule van L'Oreal bevat de hoogste concentratie van het meest gewilde ingrediënt in de cosmetica-industrie, waarmee de huid diep gevoed en gehydrateerd wordt. Het serum levert het krachtige ingrediënt direct af aan het huidoppervlak en versterkt gelijk de illusie van een strakkere, stevigere huid.

7

Wishful Thirst Trap

Vitamine C en hyaluronzuur in serums en crèmes zijn een hit: dit zijn onze favoriete producten (8)

7

Wishful Thirst Trap

Dit serum zorgt ervoor dat je huid stevig, stralend en helder oogt. De superkrachtige ingrediënten worden geboost met drie soorten hyaluronzuur en verstevigende peptiden die je huid hydrateren én sterker maken. Het resultaat? Een diepgaand gehydrateerde huid die meteen vol aanvoelt en steeds veerkrachtiger en gezonder wordt.

8

Murad E-Shield Vita-C Eyes Dark Circle Corrector

Vitamine C en hyaluronzuur in serums en crèmes zijn een hit: dit zijn onze favoriete producten (9)

Dit serum met Vitamine C doet wat het belooft: het maakt de donkere cirkels om je ogen minder opvallend. Het goudkleurige product, dat 'goud-gestabiliseerd' is, bestrijdt de blauwe, bruine en rode tint onder de ogen dankzij de kleur, maar vooral ook dankzij de krachtige ingrediënten. In slechts twee weken tijd zie je al verschil.

€ 86,50

SHOP

9

Paula's Choice C15 Super Booster

Vitamine C en hyaluronzuur in serums en crèmes zijn een hit: dit zijn onze favoriete producten (10)

Dit is niet zomaar een serum maar een booster: hij geeft dus echt een flinke boost Vitamine C aan je huid. Dankzij de combinatie met antioxidanten zorgt het serum echt voor een egale, stralende huid.

€ 56,00

SHOP

10

The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%

Vitamine C en hyaluronzuur in serums en crèmes zijn een hit: dit zijn onze favoriete producten (11)

Deze verhelderende dag- en nachtcrème is behalve heel betaalbaar, ook erg effectief dankzij de goede dosering Vitamine C: erin zit een watervrije suspensie met 23% L-ascorbinezuurpoeder. Ook fijn: het product heeft het Leaping Bunny keurmerk en is dus op geen enkele manier op dieren getest.

€ 8,40

SHOP

Vitamine C en hyaluronzuur in serums en crèmes zijn een hit: dit zijn onze favoriete producten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5502

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.