NIACINAMIDE EN RETINOL (2024)

WAT IS RETINOL?

Retinol is een natuurlijke vorm van vitamine A die wereldwijd wordt gebruikt in producten zoals crèmes, moisturizers en boosters. Retinol is al heel lang een populair ingrediënt om de tekenen van veroudering tegen te gaan en staat bekend om zijn doeltreffendheid, betaalbaarheid en verkrijgbaarheid. Het kan in verschillende doseringen worden gebruikt, afhankelijk van het product of het doel. In de ochtend kun je retinol het beste combineren met vitamine C voor een optimaal resultaat.

Bij plaatselijk toepassing activeert retinol de enzymen in de huid, die het ingrediënt omzetten in retinoïnezuur. Retinol vermindert rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken,bevordert tegelijkertijd een heldere, gelijkmatige teint.

WAT IS NIACINAMIDE?

Niacinamide is een natuurlijk afgeleide van vitamine B3 en wordt vaak gebruikt als anti-aging product.

Bij toevoeging aan huidverzorgingsproducten zoals moisturizers en serums bestrijdt dit krachtige, natuurlijke ingrediënt de tekenen van veroudering. Het kan de vorming van diepere rimpels voorkomen en bestaande fijne lijntjes verminderen.

Sommige huidverzorgingsingrediënten mogen niet samen worden gebruikt, maar niacinamide en retinol werken juist heel goed samen in een huidverzorgingsroutine.

Beide ingrediënten versterken elkaars werking en als ze samen worden gebruikt, duurt het niet lang voor je resultaat ziet.

Enkele belangrijke punten bij het gebruik van niacinamide of retinol:

Draag zonnebrandcrème

Deze ingrediënten kunnen overgevoeligheid van de zon veroorzaken, dus beperk de blootstelling aan UVA- en UVB-stralen. Als je toch in de zon gaat, gebruik dan een crème met hoge SPF bescherming.

Gevoelige huid

Andere bijwerkingen van het gebruik van retinol en niacinamide kunnen een gevoelige huid in het algemeen zijn. Zelfs mensen die normaal geen gevoelige huid hebben, kunnen meer geïrriteerd raken als ze een van deze ingrediënten gaan gebruiken.

Langzaam opbouwen.

Begin met de introductie van producten met niacinamide en retinol in kleine hoeveelheden, onregelmatig. Zoek een product met een lager percentage van deze ingrediënten en kijk hoe de huid reageert. Na verloop van tijd zal de tolerantie toenemen. Als je eenmaal het gevoel hebt dat de niacinamide en retinol goed werken voor je huidtype, verhoog dan de gebruiksfrequentie om echt de vruchten te plukken van niacinamide en retinol.

Combineer met hoogwaardige verzorgingsproducten

Het introduceren van een nieuw ingrediënt in je huidverzorgingslijn kan wat wennen zijn. Als je producten met deze ingrediënten gebruikt, zorg er dan voor dat je andere producten, zoals reinigers, toners en moisturizers, deze nieuwe routine aanvullen. Je wilt de positieve effecten van retinol niet belemmeren door een mindere goede nachtcrème te gebruiken of door de huid niet genoeg antioxidanten te geven om stralend en gezond te blijven.

VOORDELEN VAN HET GEBRUIK VAN NIACINAMIDE & RETINOL SAMEN:

Verbeterde teint

Retinol zorgt ervoor dat de huidcellen zich sneller omzetten, terwijl niacinamide de huid kan verhelderen en voor een gezonde hydratatie kan zorgen. Wie een oneffen huid door ouderdomsvlekken, pigmentvlekken of pigmentatie wil verbeteren, kan overwegen om retinol en niacinamide in zijn huidverzorgingsroutine op te nemen.

Minder last van acne

Omdat acne wordt veroorzaakt door een opeenhoping van dode huidcellen die met talg in de poriën van de huid vast komen te zitten, zijn retinol en niacinamide krachtige hulpmiddelen in de strijd tegen deze huidaandoening. Beide ingredienten werken als milde exfoliators, die de huid helpen haar dode laag af te schudden.

Vermindering van fijne lijntjes en rimpels

Beide ingrediënten hebben talrijke eigenschappen die fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen. Het belangrijkste voordeel van retinol is een verhoging van de celvernieuwing, waardoor de huid er strakker uitziet, terwijl niacinamide helpt het vocht vast te houden. Een vochtarme huid kan er rimpeliger en vermoeider uitzien, daarom kunnen deze ingrediënten de zichtbaarheid van fijne lijntjes verminderen

Verbeterde huidstructuur

Retinol stimuleert de collageenproductie, waardoor de huid voller en steviger wordt. Dit kan toekomstige rimpels helpen voorkomen en tegelijkertijd de huid er strakker uit laat zien. Voor mensen die kampen met hyperpigmentatie kan retinol de huidtint egaler maken.

Minder ontstekingen

Het verzachtende karakter van niacinamide kan ontstekingen helpen bestrijden, waardoor de huid op natuurlijke wijze beter kan reageren op externe factoren. De ontstekingsremmende aard van de ingrediënten komt nog beter tot zijn recht in combinatie met milde moisturizers.

NIACINAMIDE EN RETINOL (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 6376

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.